ידיים מחזיקות פולי קפה טריים

איך לבחור את פולי הקפה הנכונים לעסק שלך?

קלייה בהירה או כהה? פירותי או מריר? טרנדי או מסורתי? 

Hebrew
קלייה בהירה או כהה? פירותי או מריר? טרנדי או מסורתי?
כמה עצות חשובות בדרך לבחירת תערובת הקפה האידיאלית

בחירת תערובת פולי קפה מתאימה לעסק שלך היא משמעותית ונותנת את החותם של כוס הקפה הסופית בעסק. בבחירת תערובת פולי הקפה יש חשיבות בהכרת קהל היעד, טרנדים חדשים שצוברים תאוצה וגם למיקום העסק. בחירת תערובת פולי קפה מתאימה תסייע במשיכת לקוחות חדשים וחוזרים. אלה הם הדברים שיש לקחת בחשבון כאשר בוחרים את תערובת פולי הקפה -

הכירו את קהל היעד שלכם

תרבות הקפה משתנה ומתפתחת לאורך השנים כתוצר של התפתחויות בגידול, מסחר ועיבוד פולי הקפה, והיא חולקה ל"גלים". ה"גל השני" מאופיין בתערובות פולי קפה רובוסטה וערביקה, בקלייה כהה ובטעמים מרירים יותר ורוב בתי הקפה היום משתמשים בתערובות מסוג זה. ה"גל השלישי" והאחרון מאופיין בפולי קפה חד זני או single origin שגדלו באזור ספציפי, הקלייה היא בהירה יותר ומדגישה את הטעמים של הפולים - פחות מרירות ויותר חמיצות. לעסקים שונים מתאימים פולים שונים בהתאם לאופי המקום. אם הקהל הרווח הוא קבוע יותר וכזה שמאמץ חדשנות וטרנדים במהירות ואז  פולי קפה 100% ערביקה יכולים להתאים יותר. לחלופין עסקים שמארחים קהל מזדמן יותר ופחות קבוע, עם מגוון רחב של סוגי לקוחות (לדוגמא, עסק שקרוב לתחת רכבת), שם המטרה תהיה לקלוע לטעם הרווח יותר ואז מומלץ יהיה לשלב דווקא תערובות רובוסטה וערביקה מה"גל השני" בטעמים יותר חזקים ומרירים שמתאימים יותר לקהל הישראלי הרחב.

סוג הפולים כפונקציה לסוג המכונה: בריסטה או אוטומט?

סוג המכונה משפיעה על בחירת תערובת פולי הקפה, לכן יש להתאים את פולי הקפה למכונה או להפך. לדוגמה, במכונות אוטומטיות מתבצע תהליך מיצוי קפה חלש יותר לעומת מכונות בריסטה. ולכן, במידה והעסק שלך משתמש במכונה אוטומטית, מומלץ מראש לכוון לתערובת של פולים אחוזי רובוסטה גבוהים, בעלי גוף חזק ומלא יותר כדי להגיע לטעמי קפה חזקים יותר. כמובן שסוג העסק גם יכתיב לרוב את סוג המכונה, לדוגמא - לרוב מכונות אוטומטיות מותאמות יותר לשירות עצמי כמו בבתי מלון, אך הרעיון נשאר אותו הרעיון.

תפריט המשקאות

לכל סוג קפה יש מאפיינים משלו ואחד הדברים שחשוב לזכור הוא שמשקאות קפה מבוססי חלב דורשים נוכחות מוגברת של טעמי קפה – אחרת, לחלב יש נטייה להשתלט על הטעם ולדלל את עוצמת הקפה. לכן, אם התפריט שלכם מבוסס ברובו על משקאות עם בסיס חלב, מומלץ לקחת בחשבון פולים בדרגת קלייה כהה יותר, עם נוכחות גבוהה של פולי רובוסטה שיספקו עומק וטעמי קפה חזקים. מצד שני, אם מרבית קהל היעד מכוון אספרסו או אמריקנו, מומלץ להשתמש בתערובות עם אחוזי ערביקה גבוהים יותר שידגישו את שלל טעמי הקפה גם לחיך מעודן יחסית.

מותג פולי הקפה

בערים מרכזיות ומתוירות יותר, חלק נכבד מלקוחות העסק הם תיירים מחו"ל שרגילים למותגי קפה מוכרים בחו"ל. מומלץ לעסקים בערים תיירותיות יותר לקחת בחשבון מותגים בינלאומיים ומוכרים אשר ימשכו את הקהל התיירותי אליהם לעסק. 

לסיכום, קיימות מגוון תערובות של פולי קפה ומשתנים שונים המשפיעים על הבחירה. התייעצו עם מומחה בתחום הקפה לעסקים שייסע לכם בבחירה של התערובת האידיאלית לעסק שלכם.