
כדי למנוע מפלסטיק להגיע לים, למטמנות ולמקומות שאינם מתאימים לפסולת פלסטיק, שמנו לעצמנו יעד המתייחס לאריזות המוצרים שלנו - עד שנת 2025, כל האריזות שלנו יהיו מתאימות לשימוש חוזר או למיחזור.
כל מנת להגיע ליעד, אנו בוחנים את השימוש הנוכחי שלנו בחומרי אריזה ומתעדפים חומרים שניתן למחזר. כך, אנחנו נמנעים משימוש באריזות אשר מקשות על תהליכי המחזור לאחר שהמוצר סיים את מעגל החיים שלו ונבחר אריזות בעלות השפעה סביבתית נמוכה עם הרכב של חומר אחד.
המטרה שלשמה אנו עושים זאת היא להצליח לסגור מעגל שלם משלב עיבוד חומרי הגלם ועד לסיום חיי המוצר, בלי הטמנה בקרקע של חומרי גלם ו/או אריזות. כדי להביא לתהליך מחזור מקומי של הפלסטיק, אנחנו לא משתמשים בכלל ב-PVC לייצור המדבקות החיצוניות של אריזות המוצרים ובשנת 2023 נפסיק את השימוש ב-PS וב-PETG בכלל מוצרים שלנו
כדי להצליח במשימה אנחנו זקוקים גם לעזרה שלכם.
על כל המוצרים של אסם מופיעות הנחיות למחזור וסימון של הפח המתאים לכל ממרכיב באריזה:
מבין מוצרי אסם-נסטלה ניתן להשליך לפח הכתום את כל אריזות מוצרי המאפה, החטיפים, הרטבים, העוגיות והקרקרים, ואריזות פולי קפה נסקפה, למעט המוצרים הבאים:
דגני בוקר – רק השקית נכנסת לפח הכתום. קופסת הקרטון יש להשליך לפח הכחול.
נסקפה טייסטרס צ'ויס ורד מאג, גרבר ורוטבי פסטה – רק המכסה נכנס לפח הכתום, את צנצנת הזכוכית יש להשליך לפח הסגול.
ערגליות ומארזי פתי בר בקופסת קרטון – רק השקית הפנימית נכנסת לפח הכתום, את קופסת הקרטון יש להשליך לפח הכחול.
עוגת הבית – רק האריזה לפח הכתום, את תבנית העוגה יש להשליך לפח הכחול.
לפח הכחול יש להשליך אריזות נייר וקרטונים דקים, בכללם: אריזות קרטון של המוצרים, אריזות קמח תופח של אסם, אריזות קרטון של דני הבוקר, תבנית הנייר של עוגת הבית.
לפח הסגול יש להשליך צנצנות זכוכית כגון: צנצנת נסקפה, צנצנת גרבר ורוטבי פסטה.