צ'ילי קון ויגן
צ'ילי קון ויגן, גוואקמולה, פריחולס, סלסה חריפה
עלי כוסברה וסלסת אננס צ'ילי עם בורגול
מרכיבים
-
קילוגרם טחון צמחוני 1
-
כפות שמן זית 3
-
יחידות בצל 2גדולים חתוכים לקוביות גדולות
-
שיני שום 10פרוסות
-
קורט שאטה גרוס 1
-
כפות פפריקה אדומה מתוקה 2
-
כף פפריקה חריפה 1
-
כפית כמון טחון 1
-
כפית קינמון טחון 1
-
קילוגרם רוטב עגבניות 2ביוטוני פולפה
-
גרם שעועית שחורה או לבנה 300מבושלת
-
קילוגרם פתיתים אפויים בורגול 1
-
גרם רוטב עגבניות 200ביוטוני פולפה
-
צרור נענע 1/2
-
שיני שום 10קצוצות
-
כפית פפריקה מעושנת 1
-
צרור בצל ירוק 1
-
כפית מלח 1
-
גרם שעועית שחורה 500מבושלת
-
גרם מים 150מינרליים
-
כפות שמן זית 3
-
כפית כמון טחון 1
-
כפית שום כתוש 1
-
יחידות בצל סגול 3פרוס לרצועות
-
יחידה פלפל חלפיניו 1קצוץ גס
-
כפות חומץ 6
-
שן שום 1
-
ענפי נענע קצוצה 2
-
יחידות אבוקדו 2חתוך
-
יחידה בצל סגול קצוץ 1/2
-
צרור כוסברה קצוצה 1/2
-
יחידה לימון 1/2סחוט
-
כפות שמן זית 2
-
קורט שאטה גרוס 2
הוראות הכנה
-
1להכנת הטחון - מעלים בסיר שמן זית, שום ובצל ומטגנים קלות כ-5 דקות.
-
2מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
-
3מוסיפים את רוטב העגבניות (אם סמיך מדי מדללים עם מים) ומביאים לרתיחה.
-
4מוסיפים את הטחון ומבשלים על חום בינוני/נמוך כ-30 דקות.
-
5מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל עוד 20 דקות בערך. משלימים טעמים עם מלח ופלפל.
-
6להכנת הפיקה דה גיו – מערבבים יחד 200 גרם רוטב עגבניות פולפה עם 10 שיני שום קצוצות דק, 1/2 צרור נענע, 1 צרור בצל ירוק, 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מעושנת ומעט שמן זית.
-
7להכנת הפריחולס – טוחנים יחד את השעועית השחורה המבושלת, 1 כף כמון, 1 כפית שום כתוש, 3 כפות שמן זית, 150 גרם מים מינרליים ומלח לפי הטעם.
-
8להכנת בצל סגול מוחמץ – מערבבים היטב את שלושת הבצלים הסגולים, פלפל חלפיניו, 6 כפות חומץ, 1 שן שום, 2 ענפי נענע קצוצה ומשלימים טעמים עם מלח.
-
9להכנת הגוואקמולי – מערבבים את האבוקדו עם ½ בצל קצוץ, ½ צרור כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ו-2 קורט שאטה גרוס.
-
10ניתן לשדרג עם סלסת האננס – מערבבים היטב אננס עם כוסברה קצוצה ונגיעת מלח ים.
-
11מרכיבים שכבות, אפשר גם על גבי טורטייה.
שף מורן לידור