צ'ילי קון ויגן

  • זמן הכנה
    60 דקות
  • קושי קל
  • מספר מנות
    10

צ'ילי קון ויגן, גוואקמולה, פריחולס, סלסה חריפה
עלי כוסברה וסלסת אננס צ'ילי עם בורגול

מרכיבים

  • ‎קילוגרם טחון צמחוני ‎1
  • ‎כפות שמן זית ‎3
  • ‎יחידות בצל ‎2
    גדולים חתוכים לקוביות גדולות
  • ‎שיני שום ‎10
    פרוסות
  • ‎קורט שאטה גרוס ‎1
  • ‎כפות פפריקה אדומה מתוקה ‎2
  • ‎כף פפריקה חריפה ‎1
  • ‎כפית כמון טחון ‎1
  • ‎כפית קינמון טחון ‎1
  • ‎קילוגרם רוטב עגבניות ‎2
    ביוטוני פולפה
  • ‎גרם שעועית שחורה או לבנה ‎300
    מבושלת
  • ‎קילוגרם פתיתים אפויים בורגול ‎1
  • ‎גרם רוטב עגבניות ‎200
    ביוטוני פולפה
  • ‎צרור נענע ‎1/2
  • ‎שיני שום ‎10
    קצוצות
  • ‎כפית פפריקה מעושנת ‎1
  • ‎צרור בצל ירוק ‎1
  • ‎כפית מלח ‎1
  • ‎גרם שעועית שחורה ‎500
    מבושלת
  • ‎גרם מים ‎150
    מינרליים
  • ‎כפות שמן זית ‎3
  • ‎כפית כמון טחון ‎1
  • ‎כפית שום כתוש ‎1
  • ‎יחידות בצל סגול ‎3
    פרוס לרצועות
  • ‎יחידה פלפל חלפיניו ‎1
    קצוץ גס
  • ‎כפות חומץ ‎6
  • ‎שן שום ‎1
  • ‎ענפי נענע קצוצה ‎2
  • ‎יחידות אבוקדו ‎2
    חתוך
  • ‎יחידה בצל סגול קצוץ ‎1/2
  • ‎צרור כוסברה קצוצה ‎1/2
  • ‎יחידה לימון ‎1/2
    סחוט
  • ‎כפות שמן זית ‎2
  • ‎קורט שאטה גרוס ‎2

הוראות הכנה

  • 1
    להכנת הטחון - מעלים בסיר שמן זית, שום ובצל ומטגנים קלות כ-5 דקות.
  • 2
    מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 3
    מוסיפים את רוטב העגבניות (אם סמיך מדי מדללים עם מים) ומביאים לרתיחה.
  • 4
    מוסיפים את הטחון ומבשלים על חום בינוני/נמוך כ-30 דקות.
  • 5
    מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל עוד 20 דקות בערך. משלימים טעמים עם מלח ופלפל.
  • 6
    להכנת הפיקה דה גיו – מערבבים יחד 200 גרם רוטב עגבניות פולפה עם 10 שיני שום קצוצות דק, 1/2 צרור נענע, 1 צרור בצל ירוק, 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מעושנת ומעט שמן זית.
  • 7
    להכנת הפריחולס – טוחנים יחד את השעועית השחורה המבושלת, 1 כף כמון, 1 כפית שום כתוש, 3 כפות שמן זית, 150 גרם מים מינרליים ומלח לפי הטעם.
  • 8
    להכנת בצל סגול מוחמץ – מערבבים היטב את שלושת הבצלים הסגולים, פלפל חלפיניו, 6 כפות חומץ, 1 שן שום, 2 ענפי נענע קצוצה ומשלימים טעמים עם מלח.
  • 9
    להכנת הגוואקמולי – מערבבים את האבוקדו עם ½ בצל קצוץ, ½ צרור כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ו-2 קורט שאטה גרוס.
  • 10
    ניתן לשדרג עם סלסת האננס – מערבבים היטב אננס עם כוסברה קצוצה ונגיעת מלח ים.
  • 11
    מרכיבים שכבות, אפשר גם על גבי טורטייה.
שף מורן לידור