סלט מפתול ירוק

  • זמן הכנה
    90 דקות
  • קושי קל
  • מספר מנות
    10

נתחי עוף טבעוניים מוקפצים בשמן זית, שום ובזיליקום על סלט מפתול ירוק, זוקיני שרוף, שומר קונפי, פטריות צרובות, עלי בזיליקום ופרוסות שקדים

מרכיבים

  • ‎קילוגרם SENSATIONAL נתחי סויה דמוי עוף ‎1
  • ‎גרם פתיתים מפתול בלאדי ‎500
  • ‎גרם פסטו ‎80
  • ‎גרם שום ‎100
    פרוס
  • ‎גבעולי בזיליקום ‎6
    מופרדים לעלים
  • ‎גרם שמן זית ‎100
  • ‎גרם זוקיני ‎500
    שרוף
  • ‎גרם פרוסות שקדים קלויים ‎200
  • ‎גרם לימון ‎50
  • ‎מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם‎
  • ‎גרם שומר ‎300
    נקי, חתוך לרבעים
  • ‎גרם שמן ‎100
  • ‎גרם מלח גס ‎5
  • ‎גרם סוכר חום ‎20
  • ‎גרם פטריות ‎500
    חתוכות לרבעים
  • ‎גרם שמן זית ‎80
  • ‎מלח לפי הטעם‎

הוראות הכנה

  • 1
    להכנת השומר קונפי - מערבבים את השומר, 100 גרם שמן, 5 גרם מלח גס והסוכר החום. מניחים בתבנית ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה, שעה וחצי.
  • 2
    להכנת הפטריות הצרובות – מרתיחים 80 גרם שמן במחבת ומקפיצים את הפטריות עד קבלת צריבה קלה (כ-3 דקות). מסננים, מקררים וממליחים.
  • 3
    מקפיצים קלות את נתחי העוף בשמן זית, שום ועלי בזיליקום ומניחים בצד.
  • 4
    מכינים את המפתול לפי הוראות ההכנה ומערבבים יחד עם הפסטו.
  • 5
    מוסיפים את שאר הרכיבים למעט השקדים ומתבלים במלח, פלפל ולימון. מפזרים מעל את השקדים.
שף מורן לידור