סלט מפתול ירוק
נתחי עוף טבעוניים מוקפצים בשמן זית, שום ובזיליקום על סלט מפתול ירוק, זוקיני שרוף, שומר קונפי, פטריות צרובות, עלי בזיליקום ופרוסות שקדים
מרכיבים
-
קילוגרם SENSATIONAL נתחי סויה דמוי עוף 1
-
גרם פתיתים מפתול בלאדי 500
-
גרם פסטו 80
-
גרם שום 100פרוס
-
גבעולי בזיליקום 6מופרדים לעלים
-
גרם שמן זית 100
-
גרם זוקיני 500שרוף
-
גרם פרוסות שקדים קלויים 200
-
גרם לימון 50
-
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
-
גרם שומר 300נקי, חתוך לרבעים
-
גרם שמן 100
-
גרם מלח גס 5
-
גרם סוכר חום 20
-
גרם פטריות 500חתוכות לרבעים
-
גרם שמן זית 80
-
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
-
1להכנת השומר קונפי - מערבבים את השומר, 100 גרם שמן, 5 גרם מלח גס והסוכר החום. מניחים בתבנית ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה, שעה וחצי.
-
2להכנת הפטריות הצרובות – מרתיחים 80 גרם שמן במחבת ומקפיצים את הפטריות עד קבלת צריבה קלה (כ-3 דקות). מסננים, מקררים וממליחים.
-
3מקפיצים קלות את נתחי העוף בשמן זית, שום ועלי בזיליקום ומניחים בצד.
-
4מכינים את המפתול לפי הוראות ההכנה ומערבבים יחד עם הפסטו.
-
5מוסיפים את שאר הרכיבים למעט השקדים ומתבלים במלח, פלפל ולימון. מפזרים מעל את השקדים.
שף מורן לידור