שיפודי יקטורי צמחוניים ברוטב סאטה

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • קושי קל
  • מספר מנות
    10

המנה המפורסמת מהמטבח היפני בוורסיה ביתית וצמחונית, מפוצצת בטעמים וניחוחות

מרכיבים

  • ‎קילוגרם SENSATIONAL נתחי סויה דמוי עוף ‎1.5
    אפשר גם נתחי בקר מן הצומח
  • ‎גרם בצלי שאלוט (פנינה) ‎60
    קצוצים
  • ‎גרם ג'ינג'ר ‎20
    קצוץ
  • שמן קנולה 40 גרם
  • ‎כפית שאטה גרוס ‎1
  • חלב קוקוס 400 גרם
  • 300 גרם חמאת בוטנים
  • ‎גרם סויה מתוקה ‎60
  • ‎גרם רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל ‎20

הוראות הכנה

  • 1
    להכנת רוטב הסאטה - מטגנים את השאלוט והג'ינג'ר כמעט עד הזהבה.
  • 2
    מסירים מהאש ומערבבים פנימה עד איחוד את השמן, פלפל שאטה, חלב קוקוס, חמאת בוטנים, סויה וסויה מתוקה.
  • 3
    משמנים קלות את השיפודים של הנתחי עוף/בקר מן הצומח מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-6 דקות.
  • 4
    מורחים רוטב ומגישים, חשבו שהרוטב יהיה בטמפרטורת החדר.
  • 5
    ניתן לשדרג את השיפודים עם קראסט של בוטנים מסוכרים ועלי כוסברה.
שף מורן לידור