שיפודי יקטורי צמחוניים ברוטב סאטה
המנה המפורסמת מהמטבח היפני בוורסיה ביתית וצמחונית, מפוצצת בטעמים וניחוחות
מרכיבים
-
קילוגרם SENSATIONAL נתחי סויה דמוי עוף 1.5אפשר גם נתחי בקר מן הצומח
-
גרם בצלי שאלוט (פנינה) 60קצוצים
-
גרם ג'ינג'ר 20קצוץ
-
שמן קנולה 40 גרם
-
כפית שאטה גרוס 1
-
חלב קוקוס 400 גרם
-
300 גרם חמאת בוטנים
-
גרם סויה מתוקה 60
-
גרם רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל 20
הוראות הכנה
-
1להכנת רוטב הסאטה - מטגנים את השאלוט והג'ינג'ר כמעט עד הזהבה.
-
2מסירים מהאש ומערבבים פנימה עד איחוד את השמן, פלפל שאטה, חלב קוקוס, חמאת בוטנים, סויה וסויה מתוקה.
-
3משמנים קלות את השיפודים של הנתחי עוף/בקר מן הצומח מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-6 דקות.
-
4מורחים רוטב ומגישים, חשבו שהרוטב יהיה בטמפרטורת החדר.
-
5ניתן לשדרג את השיפודים עם קראסט של בוטנים מסוכרים ועלי כוסברה.
שף מורן לידור