שווארמה לבנטינית

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • קושי קל
  • מספר מנות
    10

שווארמה מן הצומח עם טחינה גולמית, סלט עגבניות חריף ובצל לבנוני

מרכיבים

  • ‎קילוגרם שווארמה צמחונית ‎1.5
  • ‎גרם בצל ‎450
  • ‎גרם שמן ‎100
  • ‎גרם תבלין לשווארמה ‎75
  • ‎קילוגרם עגבנייה ‎1
  • ‎גרם פלפל אדום חריף ‎50
  • ‎גרם שמן זית ‎50
  • ‎גרם כוסברה ‎50
  • ‎קילוגרם בצל ‎0.5
    חתוך לחצי אמנסה
  • ‎גרם סומאק ‎50
  • ‎קורט מלח ‎1
  • ‎יחידה לימון ‎1/2
    סחוט למיץ

הוראות הכנה

  • 1
    להכנת השווארמה - מטגנים בצל חתוך לחצי אמנסה, מוסיפים את השווארמה ומתבלים בתבלין שווארמה, אם צריך בסוף מוסיפים מלח (ניתן להוסיף שמן בנדיבות, השווארמה סופחת שמן).
  • 2
    להכנת הסלט עגבניות החריף - מערבבים יחד את העגבניות, הכוסברה, הפלפל החריף ושמן הזית.
  • 3
    להכנת הטחינה הלבנה - מערבבים 500 גרם טחינה גולמית עם 400 גרם מים קרים מאוד ו-5 גרם מלח דק ומיץ מחצי לימון.
  • 4
    להכנת הטחינה הירוקה - טוחנים 2 צרורות פטרוזיליה וצרור אחד של עירית עם 400 גרם מים עד לקבלת מים ירוקים. כאשר הירק טחון היטב מוסיפים 500 גרם טחינה, 5 גרם מלח דק ומיץ מלימון שלם סחוט.
  • 5
    אפשר לגוון את צורת ההגשה בלאפה, טורטייה או בקרואסון
שף מורן לידור