שווארמה לבנטינית
שווארמה מן הצומח עם טחינה גולמית, סלט עגבניות חריף ובצל לבנוני
מרכיבים
- 
        
        קילוגרם שווארמה צמחונית 1.5
 - 
        
        גרם בצל 450
 - 
        
        גרם שמן 100
 - 
        
        גרם תבלין לשווארמה 75
 - 
        
        קילוגרם עגבנייה 1
 - 
        
        גרם פלפל אדום חריף 50
 - 
        
        גרם שמן זית 50
 - 
        
        גרם כוסברה 50
 - 
        
        קילוגרם בצל 0.5חתוך לחצי אמנסה
 - 
        
        גרם סומאק 50
 - 
        
        קורט מלח 1
 - 
        
        יחידה לימון 1/2סחוט למיץ
 
הוראות הכנה
- 
                                            1להכנת השווארמה - מטגנים בצל חתוך לחצי אמנסה, מוסיפים את השווארמה ומתבלים בתבלין שווארמה, אם צריך בסוף מוסיפים מלח (ניתן להוסיף שמן בנדיבות, השווארמה סופחת שמן).
 - 
                                            2להכנת הסלט עגבניות החריף - מערבבים יחד את העגבניות, הכוסברה, הפלפל החריף ושמן הזית.
 - 
                                            3להכנת הטחינה הלבנה - מערבבים 500 גרם טחינה גולמית עם 400 גרם מים קרים מאוד ו-5 גרם מלח דק ומיץ מחצי לימון.
 - 
                                            4להכנת הטחינה הירוקה - טוחנים 2 צרורות פטרוזיליה וצרור אחד של עירית עם 400 גרם מים עד לקבלת מים ירוקים. כאשר הירק טחון היטב מוסיפים 500 גרם טחינה, 5 גרם מלח דק ומיץ מלימון שלם סחוט.
 - 
                                            5אפשר לגוון את צורת ההגשה בלאפה, טורטייה או בקרואסון
 
שף מורן לידור